Back to All Events

Workshop Hololens training

De Microsoft Hololens is zonder twijfel de meest geavanceerde AR-bril op de markt. De Hololens verplaatst je niet naar een virtuele wereld maar voegt vensters en hologrammen toe aan je omgeving, terwijl je verder perfect door de bril kan kijken. In deze ééndaagse workshop leer je ontwikkelen voor Hololens.

De mogelijkheden van Hololens zijn onbeperkt. De bril meet naast hoofdbewegingen ook handbewegingen en heeft ingebouwde speakers. Het kan de virtueel weergegeven hologrammen mee laten bewegen met de bewegingen van je hoofd en kan commando's die je met hoofdbewegingen, je handen of stem geeft, opvolgen.

Veel organisaties staan op het punt om projecten te gaan beginnen op dit gebied, dus ervaring opdoen is zeker van belang.

In deze workshop leer je Hololens apps bouwen.  In de voormiddag krijg je een theoretisch uitleg over HoloLens en Holographic ontwikkeling en in de namiddag ga je zelf aan de slag en bouw je een eigen HoloLens app.

10 deelnemers - 10 Hololenzen.  Voor deze workshop is het aantal deelnemers beperkt tot 10.  We voorzien voor elke deelnemer een eigen HoloLens waar hij/zij op kan ontwikkelen. 
De programmeertaal tijdens de dag is C# en de werkomgeving (3D engine) is Unity.  Het is aangeraden dat je hiermee al enige ervaring hebt maar het is niet vereist om te kunnen volgen.

SPREKER

Stijn Michiels

INNOVATION CATALYST AT CRONOS GROEP

Stijn is passionate about bleeding edge technology and innovation. He works for Cronos Microsoft Business, where he evangelizes and promotes the latest additions to the Microsoft platform at different customers.


Locatie: StartupVillage - Lange Gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen

Earlier Event: November 15
Open Sea Lab
Later Event: November 25
Health RampUp @ The CoFoundry