Back to All Events

BlueConnect: Augmented & Virtual Reality in Healthcare

  • De Serre 29 Lange Gasthuisstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

Virtual reality en augmented reality winnen steeds meer bekendheid bij het grote publiek. Er wordt echter steevast de link gelegd met hardcore gamers die naar hartenlust in het rond zitten te vuren met een VR-bril op het hoofd alsof ze echt deelnemen aan een epische strijd tegen buitenaards leven, terwijl deze technologieën eigenlijk een hele wereld openen aan nieuwe mogelijkheden buiten entertainment.

Binnen healthcare zijn er tal van moeilijke uitdagingen en daar kan VR/AR een belangrijke rol in spelen. In deze BlueConnect komen drie bedrijven aan het woord die telkens vanuit een andere invalshoek hun “virtuele” - maar daarom niet minder echte - oplossing binnen de gezondheidszorg voorstellen.

Na de presentaties is er tijd voor demo's en kan je de toepassingen zelf uitproberen. Een niet te missen ervaring!    
 

Hier stellen we de drie organisaties voor:

Triangle Factory is een onafhankelijke game studio, opgericht in 2010 en zijn gevestigd te Gent.

Zij ontwikkelen serious games voor verschillende industrieën en maken daarbij ook gebruik van VR en AR. Voor deze BlueConnect zal Timothy Vanherberghen, CEO Triangle Factory, zijn licht werpen op hun ervaringen in de Healthcare aan de hand van verschillende voorbeelden en oplossingen die ze hebben gebouwd.

Cronos Groep is opgericht in in 1991 en telt nu 3500 medewerkers. Cronos staat voor innovatief ondernemerschap en wil steeds tot de meest creatieve en technologisch beste oplossing voor haar klanten komen.  Tijdens deze BlueConnect schetst Stijn, Innovation Catalyst bij Cronos Groep, een theoretisch kader van de hololens en geeft enkele voorbeelden.  Speciaal voor deze avond brengt hij een aantal hololenzen mee die we kunnen uitproberen tijdens de demo's.  

dLive, voorheen Surgie, biedt een hedendaags cloud-platform aan om medisch personeel versneld op te leiden, gebaseerd op “post-hype” 360-graden videotechnologie ontwikkeld aan het expertisecentrum voor digitale media (EDM) te Diepenbeek en spin-off bedrijf AZilPix, geaugmenteerd met alle relevante informatie, zoals annotaties, 3D scans, uitlezing van monitors, en anatomische schetsen.

Later Event: October 5
Scaling Your Business