.entry-category { display: none; }

De Cronos Groep stapt mee in het imec.istart-fonds voor startende tech-ondernemers

De Cronos Groep staat bekend als ondersteunend platform voor innovatieve dienstenbedrijven. Vandaag gaat de groep een nieuwe samenwerking aan door mee te investeren in het imec.istart-fonds. Dit fonds geldt als één van de meest succesvolle investeringsfondsen voor tech start-ups in Europa. Zo wil de Cronos Groep samen met imec, de Vlaamse Overheid, ING, BNP Paribas en Telenet digitale innovatie en ondernemerschap in Vlaanderen ondersteunen. De participatie in het imec.istart-fonds zal voor de Cronos Groep beheerd worden door The CoFoundry, haar investeringsfonds. 

Innovatie en ondernemerschap zijn al meer dan 25 jaar kernwaarden van de Cronos Groep. Sinds 2015 investeert de groep ook in productbedrijven via The CoFoundry, een 'seed fund' en 'accelerator'. Wat wil zeggen dat zij ondernemers helpen die hun product naar het volgende niveau willen brengen. The CoFoundry investeert in scale-ups en omringt hen met de nodige kennis en ervaring om die groeisprong te maken.

Bert Van Wassenhove, Managing Partner bij The CoFoundry: “We zijn heel enthousiast over de samenwerking met imec omdat ze verder bouwt op onze jarenlange samenwerking met innovatieve ondernemers. We kijken ernaar uit om onze kennis en ervaring te delen met de ondernemers in het imec.istart-programma.”

The CoFoundry gaat samen met de Cronos Groep de uitdaging aan om de tech-ondernemer in een vroeg stadium te ondersteunen door mee te investeren in het imec.istart-fonds. Dit ligt volledig in lijn van de filosofie van de groep om getalenteerde mensen een ondersteunend platform te bieden om te groeien als persoon en met hun bedrijf. Het doel is ook om in een vroeg stadium met ondernemers in contact te komen om hen optimaal te ondersteunen in de uitbouw van hun bedrijf. De know-how van het team van The CoFoundry en het netwerk van de Cronos Groep kunnen een beslissende rol spelen in de uitbouw van een innovatief bedrijf.