.entry-category { display: none; }

A new dimension for WinWinner, powered by The CoFoundry

Nederlandstalig artikel hier

ENG

Wednesday, October 18, 2017 — Bringing starting entrepreneurs and investors together, has been the mission of Winwinner since the start in 2016. Entrepreneurs in search for seed financing should better find their way to investors. Winwinner’s core business is to facilitate this matchmaking.  With the help of The CoFoundry the company can speed up its growth plans.   Further digitalization of the platform should refine and optimise the matchmaking process.

The start-up scene in Belgium is growing momentum. A few years ago Belgian entrepreneurship was lagging behind other European countries, nowadays the number of Belgians starting their own businesses is blooming.

Despite this positive evolution, most entrepreneurs are struggling to secure financing to fuel their business. On the other hand, investors often find it hard to find good investment targets. Tax incentives initiated by the Government (win-win loans and tax shelters) have a significant positive impact on the financing gap starters are facing. However, prior to benefiting from these initiatives, investors and start-ups need to find each other and get aligned on the partnership they are pursuing.

This is the core business of Winwinner. Over the last year the company has successfully collected more than two million euros for start-ups from a network of over 200 investors. The portfolio includes promising start-ups such as Balls & Glory (founded by Wim Ballieu), Madam Bakster (founded by Laura Verhulst) and brewery Oud Beersel (Gert Christiaens).

Supported by The CoFoundry the company will be digitizing its platform to bring more starting entrepreneurs and investors in an efficient way together. The new platform will help entrepreneurs to add credibility to their business and make valuable introductions to potential investors. The latter gets clear and transparent information on the start-ups he is interested in.

“There is a strong demand from entrepreneurs to guide them through the financing process and we want to offer this help in a more structured format.  At the end of the process, entrepreneurs registered on the platform should be able to offer an investor-proof business case. Based on our own experience and with the help of The CoFoundry and THINK with People we help companies in fine tuning their business case.” says Matthias Browaeys, founder of WinWinner.

“Both Winwinner and The CoFoundry operate in a network of related businesses. The CoFoundry has partnerships with start-up coach THINK with People, the iStart fund of IMEC and the BlueHealth Innovation Center (BHIC). It also runs a coworking space in the Startup Village in Antwerp. By adding a partnership with Winwinner both parties can better support entrepreneurs in the ecosystem.  Additionally, The CoFoundry has access to the relevant technology players to prepare the platform for further digitization.” Explains Bert Van Wassenhove, partner of The CoFoundry.

“From the start there was a clear fit with the team of The CoFoundry and their activities. We share the same ambition to help young entrepreneurs to grow their business and to become successful." concludes Aelbrecht Van Damme, co-founder of WinWinner.

 

ABOUT WINWINNER

WinWinner, a matchmaking platform that brings starting entrepreneurs and investors together, was founded in September 2016 by Matthias Browaeys and Aelbrecht Van Damme.  Companies in search for funding can address investors via the platform (www.winwinner.be) When a matchmaking occurs, WinWinner will help with the finalization of legal, fiscal and administrative items. 


NL

Winwinner gaat een versnelling hoger samen met The CoFoundry

Vrijdag 18 oktober 2017 — Ondernemers en financiers samen brengen, dat is de missie die bij WinWinner sinds de start voorop staat. Beide partijen hebben vaak moeite om elkaar te vinden, en dat is zonde voor iedereen. WinWinner biedt hiervoor vandaag al verschillende oplossingen aan. Dankzij de samenwerking met The CoFoundry schakelt WinWinner nu een versnelling hoger. De digitalisering van het matchmaking proces tussen ondernemers en financiers zal worden geoptimaliseerd dankzij een nieuw intelligent online platform.

Ondernemerschap floreert in België, daar waar we een paar jaar geleden nog achterliepen op onze buurlanden, mogen de Belgen ondertussen fier zijn op een bloeiende scène van ambitieuze ondernemers. Het vinden van fondsen blijft echter een pijnpunt voor ondernemers, en tegelijk zien we dat wie wil investeren moeilijk de weg vindt naar startups en groeibedrijven. Een aantal fiscaal vriendelijke maatregelen zoals de winwinlening en tax shelter voor starters hebben een positief effect, maar die bieden geen compleet antwoord op de nood aan matchmaking tussen ondernemers en financiers. Die leemte vult WinWinner op succesvolle wijze in. Ze haalden het voorbije jaar meer dan 2 miljoen euro funding op voor hun klanten bij meer dan 200 investeerders. De bekendste ondernemers zijn Wim Ballieu met Balls & Glory, Laura Verhulst met Madam Bakster en Gert Christiaens met brouwerij Oud Beersel.

Met de steun van The CoFoundry werkt WinWinner aan een verregaande automatisering van de communicatie tussen ondernemers en financiers. Er komt een digitaal platform dat groeiende ondernemers op een efficiënte manier naar financiering leidt, en met hulpmiddelen om zich professioneel te profileren naar potentiële financiers. Voor deze laatsten wordt dan weer werk gemaakt van een transparante toegang tot de plannen van ondernemers.

“We merken dat ondernemers nood hebben aan begeleiding in het financieringsproces en we willen die dan ook met gestructureerde ondersteuning versterken. Het doel is om tot een investor proof dossier te komen. Hiervoor putten we uit onze eigen ervaring en werken we samen met THINK with people rond business modellen en go-to-market strategieën.”zegt Matthias Browaeys van WinWinner.

De perfecte aanvulling in het ecosysteem van The CoFoundry 

De ambities van het WinWinner team passen perfect in het ecosysteem dat The CoFoundry aan het uitbouwen is rond ondernemerschap. Daarenboven krijgt het WinWinner via deze weg toegang tot de technologische expertise om een toekomstgericht en schaalbaar platform uit te bouwen.

“We voelden van bij het begin een optimale synergie met het team van The CoFoundry. We delen eigenlijk dezelfde visie en ambitie om ondernemers succesvol te maken." aldus Aelbrecht Van Damme

Bert Van Wassenhove verduidelijkt de rol van WinWinner in het ecosysteem van The CoFoundry: "Met de coworking space in Startup Village in Antwerpen, de startup begeleiding van THINK with people en investeringen in onder meer het iStart fonds van IMEC en het Bluehealth Innovation Center (BHIC) hebben we ons stevig verankerd in het startup landschap. WinWinner geeft ons de kans nog beter in te spelen op financieringsnoden van ondernemers.”

OVER WINWINNER

WinWinner, opgericht voor Matthias en Aelbrecht in september 2016, begeleidt groeiende ondernemingen bij het gebruik van de winwinlening en tax shelter voor startende ondernemingen. Ondernemingen kunnen via het platform www.winwinner.be hun financieringsnood kenbaar maken aan het publiek. WinWinner verzekert vervolgens een correcte administratieve, fiscale en juridische opvolging.